آماده پاسخ گویی هستیم

درصورتی که سوال دیگری دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید

کارشناسان متخصص ما آماده پاسخگویی سوالات شما در ارتباط با انواع سیستم های تصفیه، گند زدایی، تصفیه های شهری، صنعتی، بیمارستانی، استخرها و مراکز تفریحی آبی می باشند.

همچنین میتوانید از فرم زیر سوال خود را مطرح نمایید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما .تماس خواهد گرفت

ارتباط با کارشناس

    درجه حرارت نرمال برای استخرهای شنا و جکوزی چند درجه است؟

    با توجه به کاربری استخرها در انواع: آموزشی، تمرینی، قهرمانی، تفریحی و کودکان و همچنین فصول بهره‌برداری از آن‌ها درجه حرارت آب استخرها متغیر است.
    به‌طور مثال برای استخرهای تفریحی در فصل زمستان درجه حرارت معمولاً بین 27 تا 29 درجه سانتی‌گراد و برای استخرهای کودکان بین 30 الی 33 درجه سانتی‌گراد مناسب است. درجه حرارت آب جکوزی نیز در حد 40 درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌گردد. لازم به ذکر است در فصل تابستان آب استخرها در حد 22 تا 24 درجه سانتی‌گراد مناسب است.

    درجه حرارت استفاده از سونای خشک و بخار چند درجه است؟

    درجه حرارت استفاده از سونا نیز بستگی به کاربری و وضعیت نفرات استفاده‌کننده متنوع می‌باشد. ولی به‌طور نرمال درجه حرارت در ارتفاع متوسط اتاق برای سونای خشک تفریحی بین ۶۰ الی ۷۰ درجه سانتی‌گراد با رطوبت نسبی بین ۱۰ تا ۲۵ درصد و درجه حرارت سونای بخار نیز در ارتفاع متوسط اتاق بین ۴۰ الی ۵۰ درجه سانتی‌گراد با رطوبت نسبی تا ۱۰۰ درصد خواهد بود.

    با توجه به تنوع تجهیزات موجود برای سیستم تصفیه آب چه راهکاری برای انتخاب صحیح دستگاه‌ها مطابق با نیاز پروژه دارید؟

    مشخص است در مرحله اول فروشندگان تجهیزات از دستگاه و برندی که در اختیاردارند پیشنهاد می‌نمایند که قطعاً و لزوماً دلیلی بر مناسب بودن آن گزینه در پروژه‌ها نمی‌باشد. تنوع برندها و تجهیزات نیز باعث سردرگمی خریداران یا مجریان می‌شود. بنابراین بهتر است مهندسین یا مجریان محترم طرح، اطلاعات اولیه‌ای از کیفیت و عملکرد هر نوع دستگاه و برندهای معتبر و معروف داشته باشند.
    در مرحله بعد جمع‌آوری اطلاعات و پیشنهاد‌ها از دو تا سه فروشنده معتبر و باسابقه و تجزیه‌وتحلیل این اطلاعات کمک شایانی در انتخاب نوع و برند تجهیزات می‌نماید.
    پیشنهاد این شرکت آن است که بهتر است کارفرمایان و مجریان، تجهیزات موردنیاز خود را از شرکت‌های معتبر با کارشناسان ذیصلاح و مجرب باسابقه تهیه فرمایند.

    ضمن آنکه بحث عملکرد و چگونگی کارکرد دستگاه‌ها و مقایسه فنی بین برندها و روش‌های مختلف در حوصله این مقوله نمی‌گنجد.

    کیفیت آب استخرها، جکوزی، حوضچه آب سرد و ... در چه حدی باید باشد و آیا استانداردی در این زمینه وجود دارد؟

    مطابق کلیه مراجع و استانداردهای بین‌المللی کیفیت آب استخرها باید در حد کیفیت آب بهداشتی و شرب باشد. مقادیر پارامترهای آن نیز مطابق استانداردهای بین‌المللی و یا استاندارد آب آشامیدنی در ایران به شماره استاندارد ۱۰۵۳ خواهد بود. حد کمینه و بیشینه برخی پارامترهای اصلی نیز قابل‌ارائه بوده که با توجه به نیاز با بخش فنی این شرکت تماس حاصل نمایید.

    سبز شدن آب استخر به چه دلیلی است؟

    سبز شدن آب استخر معمولاً می‌تواند به دلایلی ازجمله: ناکافی بودن کلر یا ماده ضدعفونی‌کننده در آب، بالا بودن میزان PH آب و یا عملکرد نامناسب سیستم تصفیه (فیلتراسیون) و … باشد.

    کدورت آب استخر به چه دلایلی می‌تواند باشد؟

    کدر شدن آب استخر نیز می‌تواند ناشی از عملکرد ضعیف فیلتر باشد و نشان‌دهنده زمان بکواش

    ( شستشوی معکوس) بستر آن است. همچنین می‌تواند ناشی از بالا بودن میزان PH آب نیز باشد. ولی به‌طور کلی می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که باید توسط کارشناس بررسی گردد.

    اندازه گیری چه پارامترهایی در آب استخر متداول است ؟

    اندازه گیری PH یکی از شناخته ترین این پارامترها می باشد . دیگر پارامترها عبارتند از : دما ، کلر باقیمانده ، قلیائیت کل ، سختی کل (T.H. ) و کل مواد جامد حل شده در آب ( T.D.S. )

    حد نرمال PH آب استخر چیست ؟

    معمولا آب استخر در مقیاس PH باید شرایط بازی را داشته باشد چون شناگران در این محیط احساس راحتی بیشتری می نمایند . بهترین حالت PH برای آب استخر شنا بین 2/7 تا 2/8 بوده ولی محدوده ایده آل 4/7 تا 6/7 است .

    PH پایین تر از 2/7 چه مشکلی را ایجاد می کند ؟

    به دلیل ایجاد حالت اسیدی در آب باعث خوردگی سطوح فلزی می شود و سوزش پوست و بوی شدید کلر می تواند نتیجه آن باشد .

    PH بالاتر از 6/7 چه مشکلی را ایجاد می کند ؟

    در این PH فلزات آهن وکلسیم ایجاد رسوب می نماید (ذرات جامد در آب به صورت معلق در می آیند ) و باعث کدورت آب می شود . در PH های بالاتر از این میزان بازده کلری که برای ضد عفونی به آب اضافه شده به واسطه عدم ایجاد هیپوکلروس اسید ( عامل ایجاد شده در اثر کلرزنی ) که یک باکتری کش است کاهش پیدا می کند .

    چگونه PH را کاهش دهیم ؟

    این کار با اضافه کردن انواع اسیدهایی که به این منظور تهیه شده اند ، انجام می گیرد . لازم به توضیح است هنگام تنظیم PH توسط مواد شیمیایی بایستی اپراتور مربوطه نهایت دقت را نموده و نکات ایمنی را رعایت کند. ضمناً حتماً باید توجه داشت عمل تنظیم PH توسط اسید مخصوص به صورت مرحله ای انجام پذیرد .

    چگونه PH را افزایش دهیم ؟

    این مشکل در استخرهایی که از گاز کلر به منظور ضد عفونی استفاده می کنند ، رخ می دهد . برای رفع این مشکل از کربنات سدیم ( جوش شیرین ) و اضافه کردن آن به آب استخر استفاده می کنند .

    شفافیت آب استخر در گرو چه عواملی است ؟

    از مهم ترین ویژگیهای آب استخر شفافیت آب آن می باشد . وجود ذرات معلق وکلوئیدی مانع تماس مستقیم عامل های ضد عفونی کننده با میکرو ارگانیسم ها می شود . در ثانی شر ایط مطلوب و دلپذیر آب استخر از این نظر ، جنبه ی زیبا شناختی برای استفاده کنندگان را دارد .
    عوامل ایجاد کننده کدورت مانند مواد معلق ، ذرات کلوئیدی موجود در آب یا ورودی به آب از طریق استفاده کنندگان باعث کاهش شفافیت آب استخر می گردد . فیلتراسیون نامناسب آب ، زیاد بودن قلیائیت و ایجاد رنگ به دلیل استفاده از مواد شیمیایی از عوامل دخیل در عدم شفافیت آب استخرها است .

    قلیائیت آب استخر یعنی چه ؟

    ایجاد کننده قلیائیت معمولا کربنات ، بیکربنات وهیدروکسیل است . میزان قلیائیت توصیه شده در آب استخرها بین Caco3 mg/lit 150 تا 50 است . لذا در اثر نامناسب بودن میزان قلیائیت مشکلات زیر مشاهده خواهد شد :
    اگر قلیائیت زیاد باشد ← PH بالا رفته ← رسوب گذاری و کدر شدن آب استخر
    اگر قلیائیت کم باشد ← PH پایین رفته ← خورندگی و ایجاد لک و رنگ

    سختی آب استخرها در چه حدی می تواند باشد ؟

    محدوده سختی آب استخرها 200-300 mg/lit caco3 توصیه می گردد . لذا میزان سختی با میزان بالاتر یا کمتر از حد مزبور مشکلات زیر را به وجود می آورد :
    مشکلات ناشی از سختی کم : خوردگی تجهیزات و تاسیسات ، تحریک پوست ، لکه دار شدن
    مشکلات ناشی از سختی زیاد : رسوبگذاری در تاسیسات و بدنه استخر ، کدر شدن آب استخر

    رنگ آب استخر ناشی از چه عواملی است ؟

    رنگ ممکن است از آهن ( رنگ قرمز متمایل به قهوه ای ) منگنز ( رنگ قهوه ای متمایل به سیاه ) رنگ سبز ( ناشی از افزایش میزان مس ) در آب ایجاد شود . همچنین رشد جلبک ها باعث ایجاد لایه های بیولوژیکی و تولید رنگ سبز یا قهوه ای در آب می شود .

    رشد جلبک سبب چه مشکلاتی می شود ؟

    جلبک ها با رشد و تکثیر در استخر باعث ایجاد لایه های لزج و لغزنده جلبکی در دیواره ها وکف استخر می گردند. رشد جلبک ها ، کاهش شفافیت آب ، افزایش مصرف کلر وتولید بوهای نامطبوع را در پی خواهد داشت .

    بهترین روش برای کنترل رشد جلبک ها چیست ؟

    در صورتی که تنها از کلر برای ضد عفونی آب استخر استفاده می کنید باید میزان کلر آزاد باقیمانده را حداقل برابر 6/0 میلی گرم در لیتر تنظیم نمایید .
    در صورتی که از سیستم یونیزاسیون مس و نقره در پروسه ضدعفونی آب استخر استفاده مینمایید ، کنترل و تنظیم میزان یون مس در حد mg/l2/0 باعث از بین رفتن جلبک ها در استخر و جکوزی می شود .

    ضرورت تصفیه آب آشامیدنی چیست ؟

    همواره بایستی تلاش دراین راستا باشد که تا حد امکان از خالص ترین منابع آب برای شرب استفاده شود، حتی اگر این امر به قیمت انتقال آب از مسیرهای طولانی و رساندن آن به مصرف کننده یا تصفیه اندک و یا بدون تصفیه تمام شود . اما با این وجود همه ی منابع طبیعی آب برای مطابقت با استانداردهای موجود جهت تامین آب آشامیدنی معمولا نیازمند تصفیه اند. زیرا تقریبا تمام منابع آب خام حاوی عوامل بیماری زا بوده و یا ممکن است میزان برخی پارامترها در حد مطلوب و نرمال نباشد. بنابراین برای فراهم نمودن آب بهداشتی که برای سلامتی مضر نباشد بایستی تصفیه ای شامل مراحل فیزیکی ، شیمیایی و میکروبی انجام شود .

    ضرورت تصفیه آب در صنعت چیست ؟

    آب به طور مستقیم یا غیر مستقیم در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد .مصارف عمده آب در صنایع تهیه بخار به عنوان سرد کننده و یا تهیه محصولات صنعتی می باشد.در اکثر صنایع آب عموما بیشتر از هر ماده اولیه صنعتی مصرف شده و آنچه در اثر فعالیت های صنعتی بدست می آید ، بصورت پساب قابل دفع است.
    آب از هر منبعی که برای مصارف صنعتی تامین گردد ، حاوی مقادیری املاح معدنی و آلی و گازهای محلول بصورت ناخالص است. که خاصیت خورندگی و رسوب گذاری دارد.
    از آنجایی که خوردگی سبب وارد آمدن آسیب های زیادی به قطعات و سطوح در تماس با آب و تجهیزات و یا لوله کشی ها شده و همچنین رسوب گذاری علاوه بر تشدید خوردگی ، باعث اتلاف انرژی و کاهش راندمان سیستم و … می شود ، بنابراین متناسب با نیاز هر صنعت باید تصفیه آب لازم و کافی انجام پذیرد.

    آب آشامیدنی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد ؟

    آب آشامیدنی آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدی باشد که آشامیدن آن عارضه سوئی در کوتاه‌مدت یا درازمدت در انسان ایجاد نکند. همچنین آب آشامیدنی باید عاری از میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا مانند آنتروویروس های انسانی، تک‌یاختگان بیماری‌زا، کرم‌ها و ارگانیسم‌های آزاد زی باشد.

    گندزداها به چه موادی اطلاق گردیده و چه کاربردی دارند؟

    گندزداها عبارت‌اند از عوامل فیزیکی و مواد شیمیایی که برای تصفیه آب آشامیدنی و به‌منظور از بین بردن یا غیرفعال کردن تمامی عوامل میکروبی بیماری‌زا، به‌کار می‌روند.

    منظور از کدورت آب چیست؟

    کدورت عبارت است از ذرات معلق در آب که سبب شکستگی، پراکندگی و جذب تمامی یا قسمتی از نور شده و مانع عبور بخشی یا تمام نور تابیده‌شده از آن گردد.

    طعم و بوی آب آشامیدنی چگونه باید باشد؟

    آب آشامیدنی باید بدون هرگونه طعم و بوی نامطلوب باشد.

    منظور از تصفیه‌خانه متعارف آب چیست؟

    یک تصفیه خانه متعارف به تصفیه خانه ای اطلاق می گردد که شامل تمام یا بخشی از فرایند ها و تاسیسات زیر باشد :

    کانال ورودی آب خام

    آشغالگیری

    حوض ته نشینی اولیه

    تاسیسات مربوط به تزریق موارد شیمیایی

    حوضچه اختلاط سریع

    زلال ساز

    صافی

    تجهیزات مربوط به شستشوی صافی

    مخزن ذخیره آب

    تاسیسات کلرزنی اولیه و ثانویه

    چه ویژگی هایی در فرایند تصفیه آب شرب ضروری است و باید مد نظر قرار گیرد ؟

    ویژگی فیزیکی آب آشامیدنی

    ویژگی شیمیایی آب آشامیدنی

    ویژگی بیولوژیکی آب آشامیدنی

    این ویژگی ها با چه استانداردی مطابقت داده می شود ؟

    این ویژگی باید طبق استاندارد 1053 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران باشند .

    استاندارد 1053 شامل چه مواردی است؟

    استاندارد «آب آشامیدنی- ویژگی های فیزیکی و شیمیایی» نخستین بار در سال 1345 تدوین شد.
    اطلاعات کامل این استاندارد را در این فایل مطالعه نمایید.

    دانلود فایل PDF استاندارد 1053

    منابع تامین کننده ی آب مصرفی چیست ؟

    آب های زیرزمینی (آب چاه)که از اعماق زمین استخراج می شوند.
    آب های سطحی که مستقیما از رودخانه ها و دریاچه های پشت سدها بدست می آیند.

    مراحل تصفیه آب های زیرزمینی چیست ؟

    میتوان گفت بیشتر آبهای زیر زمینی که از عمق زیاد برداشت میشوند شفاف وعاری از عوامل بیماری زا و یا با میزان کم بوده و همچنین فاقد مقادیر قابل توجهی از مواد مضر هستند. این قبیل آبها را می توان با استفاده از حداقل مقدار کلر برای جلوگیری از آلودگی شبکه توزیع ، در سیستم های آب آشامیدنی مورد استفاده قرار دارد. اما ممکن است بعضی از آبهای زیر زمینی حاوی مقدار زیادی از جامدات محلول، گازها و یا مقادیر اضافی آهن ، منگنز و یا حتی مواد آلی و میکروبی باشند که در این صورت به فرایند های تصفیه ی پیچیده نیاز می باشد مراحل تصفیه که معمولا مورد استفاده  قرار می گیرد (برای مصرف شرب) عبارتند از:

    1-هوادهی

    2-سختی گیری

    3-فیلتراسیون

    4-گندزدایی

    5-ذخیره سازی

    مراحل تصفیه آب های سطحی چیست ؟

     آبهای سطحی غالبا دارای تنوع بیشتری از آلاینده ها نسبت به آبهای زیر زمینی هستند و به همین دلیل فرایند های تصفیه ممکن است برای این قبیل آبها پیچیده تر باشند. بیشتر آبهای سطحی دارای کدورتی  بیش از مقدار تعیین شده توسط استانداردهای آب آشامیدنی می باشند. هر چند جریانهای آبی که با سرعت زیاد در حرکتند ممکن است دارای مواد بزرگتر به حالت معلق باشند.اما بیشتر جامدات در اندازه کلوئیدی بوده و برای جداسازی آنها استفاده از فرایندهای تصفیه مورد نیاز است. مراحل تصفیه که به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:

    1-آشغالگیر

    2-تصفیه شیمیایی مقدماتی

    3-ته نشینی مقدماتی

    4-هوادهی

    5-انعقاد و لخته سازی

    6-سختی گیری

    7-فیلتراسیون

    8-جذب سطحی

    9-فلوئورزنی-فلوئورزدایی

    10-تثبیت

    11-گندزدایی

    فاضلاب خام چیست ؟

    هر نوع ماده زاید مایع حاصل از فعالیت های شهری و صنعتی بدون طی مراحل تصفیه را فاضلاب خام می گویند .

    فاضلاب خانگی چیست ؟

    هر نوع ماده زاید مایع حاصل از فعالیت های عادی شهرها و روستاها را فاضلاب خام تعریف می کنند .

    فاضلاب صنعتی چیست ؟

    در این بخش نیز هر نوع ماده زاید مایع حاصل از فعالیت های واحد های صنعتی را فاضلاب صنعتی گوییم .

    فاضلاب تصفیه شده و یا پساب چیست ؟

    پساب و یا فاضلاب های تصفیه شده در بر گیرنده فاضلاب های تصفیه شده شهری و صنعتی می باشد که حداقل یک مرحله تصفیه اعم از فیزیکی ، شیمیایی یا بیولوژیکی را طی کرده باشند .

    مصارف مجدد چیست ؟

    منظور از مصارف مجدد هر نوع مصارف مرسومی است که از پساب ها به عمل می آید . که شامل مصارف آبیاری ، صنعتی ، شیلات و آبزی پروری ، مصارف دام و تغذیه منابع آب زیرزمینی ، تفریحی ، محیط زیست و حیات وحش می باشد . مصرف مجدد از پساب با توجه به مشکل کمبود آب بسیار مورد توجه قرار گرفته است .

    ضرورت مصرف مجدد فاضلاب تصفیه شده چیست ؟

    در اغلب کشورهای پیشرفته فقط فاضلاب های تصفیه شده با رعایت استانداردهای مربوط برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . اما در غالب کشورهای در حال توسعه ، از جمله ایران فاضلاب های خام هم برای مصارف مختلف از جمله کشاورزی به مصرف رسیده و باعث بروز رخدادهای ناگوار بهداشتی و زیست محیطی گردیده است .

    ایران به عنوان یکی از کشورهای خاورمیانه با کاهش منابع آب تجدید شونده مواجه بوده و به عنوان یکی از سیاست های اقتصادی اجتماعی دولت جمهوری اسلامی ایران بر استفاده بهینه از منابع تجدید پذیر به ویژه باز چرخانی و استفاده مجدد آب ، تغذیه آب های زیرزمینی و استفاده مجدد از فاضلاب های انسانی و صنعتی تصفیه شده در امور کشاورزی و سایر فعالیت ها تاکید شده است .

    تصفیه خانه فاضلاب چیست ؟

    فاضلاب پس از جمع آوری به محل مناسبی به نام تصفیه خانه هدایت می شود . در تصفیه خانه کلیه عوامل بیماری زا ، آلودگی های میکروبی ، آلی و کما بیش معدنی فاضلاب بر حسب نوع مصرف پساب تولیدی تا حد استاندارد کاهش می یابد و پساب با کمترین مخاطرات زیست محیطی دفع و یا با رعایت موازینی مورد استفاده مجدد قرار می گیرد .

    فرایند تصفیه فاضلاب چه محصولاتی دارد ؟

    مواد جامد و زائد نظیر شن و ماسه ، چربی و مواد شناور و نهایتا لجن تولید می گردد که باید این مواد نیز پس از تصفیه در مکان های مناسبی دفع گردند .

    پساب خروجی در تصفیه خانه ها طبق چه استانداردی قابل تخلیه است ؟

    با توجه به استانداردهای خروجی فاضلاب به استناد ماده 5 آیین نامه جلوگیری از آلودگی آب مربوط به سازمان حفاظت از محیط زیست ایران و با رعایت میزان پارامترهای آلاینده امکان تخلیه پساب خروجی از تصفیه خانه ها به محیط زیست میسر می باشد .

    دانلود فایل PDF استانداردهای خروجی فاضلاب

    فاضلاب خاکستری چیست ؟

    مایع زاید حاصل از فعالیت عادی روزانه انسان مانند استحمام ، شستشوی ظروف ، شستشوی لباس ، روشویی و مانند آن را که امکان استفاده مجدد از آن میسر می باشد ، فاضلاب خاکستری می نامند .

    آیا با تصفیه فاضلاب خاکستری امکان استفاده از آن مهیا می شود ؟

    با توجه به تفاوت فاضلاب خاکستری با فاضلاب سنگین ( فاضلاب سیاه ) می توان با ایجاد سیستم تصفیه ای نه چندان پیچیده پساب خروجی را برای مصارف متعددی مانند : آبیاری فضای سبز ، مصرف در سیستم سیفون توالت ها ، شستشوی محوطه و … استفاده نمود .

    برای پاسخگویی به پروژه ها چه اطلاعات اولیه ای نیاز است ؟

    با توجه به انواع مختلف فاضلاب ها و گستره کیفیت آنها باید در مرحله اول آنالیز کاملی از فاضلاب خام تهیه نمود . این آنالیز می تواند با هماهنگی با آزمایشگاه های معتبر دانشگاهی یا معتمد محیط زیست در هر منطقه صورت پذیرد . بنابراین با توجه به تنوع فاضلاب ها و با مشورت با کارشناس فنی این شرکت لیست پارامترهای مورد نیاز برای آزمایش ارائه می گردد .

    مرحله دوم برآورد میزان فاضلاب تولیدی بوده که معمولا در یک شبانه روز یا یک سیکل کاری اندازه گیری و تخمین زده می شود .

    سایر پارامترهای مورد نیاز عبارتند از :

    تهیه توپوگرافی منطقه محل اجرای طرح با توجه به وجود شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب خام

    تعیین محل مناسب برای احداث تصفیه خانه با توجه به برآورد اولیه مساحت زمین مورد نیاز

    تعیین کیفیت پساب خروجی مورد نیاز و اعلام محل تخلیه ، دفع و یا نیاز به باز چرخش پساب برای استفاده مجدد

    تعیین دوره طراحی و بهره برداری از تصفیه خانه